Tesla, een Amerikaans bedrijf die elektrische auto’s bouwt opent vandaag een eigen winkel in de P.C.Hooftstraat in Amsterdam.

Elon Musk wil geen traditionele dealer, omdat die conflicterende belangen heeft, namelijk de verkoop van benzineauto’s. Tesla mag maar in een paar Amerikaanse staten auto’s via eigen winkels verkopen. Buiten de Verenigde Staten gaat dat een stuk makkelijker.

Tesla Model S

Tesla Model S

Tesla heeft zelf een retail designconcept ontwikkeld en legde de Europese uitvoering daarvan in handen van twee Nederlandse bedrijven: Archiment Projectmanagement en Desarc conceptontwerp- en implementatiebureau. Tesla zelf zoekt doorgaans zelf de locaties voor de store, vaak bestaande gebouwen in prestigieuze winkelgebieden.

Gerrit Wijlhuizen, projectmanager Archiment, was eerder betrokken bij de inrichting van de Apple Store aan het Leidseplein. “Je komt opvallend veel voormalige mensen van Apple tegen bij Tesla,” zegt Wijlhuizen tegenover Emerce. “En je zou de Tesla met een beetje fantasie een rijdende Apple kunnen noemen, er zit een soort 17 inch iPadscherm ingebouwd.”

Interieur Tesla Model S

Interieur Tesla Model S

Volgens Wijlhuizen is de winkel in de P.C. Hooft de eerste echte eigen Tesla-winkel in Nederland. Wel zijn er onderhoudslocaties met showmodellen. “Tesla wil in elk Europees land ten minste één eigen vestiging.”

Klanten kunnen in de winkel, waar naast een model ook een zogenoemde body wordt tentoongesteld, hun eigen auto samenstellen, maar online bestellen kan ook.

Ga naar de website voor meer informatie.

Author G+