Vaak weten mensen waar de tankdop zit omdat het hun eigen auto is en dit door gewoonte hebben onthouden, maar de kant van de tankdop kan verschillen per auto.

Je denkt er vaak niet over na als je in de auto stapt en dan besluit je om te gaan tanken. Maar waar zit de tankdop dan? Of u rijdt in een van de vele goedkope huurautos van Sixt en weet niet aan welke kant de tankdop zit. Voor veel mensen is dan de oplossing om uit de auto te gaan hangen of helemaal uit te stappen, maar er zijn 2 makkelijke manieren om hier achter te komen.

Aan welke kant zit jouw tankdop? De kant van de tankdop kan per auto verschillen.

De 2 oplossingen om je tankdop te vinden

Nummer 1: De plaats van de tankdop is in principe afhankelijk van het rechtse of linkse verkeer in het land voor wiens markt een auto wordt gebouwd. Dus bijvoorbeeld bij een Mercedes zit de tankdop rechts, want het verkeer in Duitsland rijdt rechts. Dit is omdat wanneer u met een lege tank of andere problemen naast de weg komt te staan u veilig bij de tankdop kunt komen.

Nummer 2: dit ligt wel aan de leeftijd van de auto. Op het tanklogo in het dashboard staat vaak een pijltje. Deze wijst naar de kant waar de tankdop zit.

Met deze twee makkelijke manieren weet u bij elke auto waar de tankdop zit en hoeft u niet meer uit de auto te hangen.

Bekijk nu het ruime assortiment huurautos van Sixt.