Vencer

Het Nederlandse automerk Vencer staat bekend om zijn uitzonderlijke supercar ‘Sarthe’. Logisch, aangezien dit model werd uitgeroepen tot de ‘Most Sensational Supercar 2013’ bij Salon Privé. Ondanks deze prijs bleef Vencer kritisch over zijn supercar. Na een lange periode van verbeteringen aanbrengen werd in 2015 dan eindelijk de Vencer Sarthe MY2015 gepresenteerd. Nu zul je je vast afvragen: “Wat maakt deze auto zo bijzonder?”

Twents succes

Vencer, dat werd opgericht in 2010, werkte twee jaar lang aan een onbekend prototype in Twente. Hier kwam verandering in in 2012, toen Vencer liet weten dat ze een ‘supercar’ aan het bouwen waren met een uitzonderlijk hoog vermogen. Een jaar later maakte Vencer de Sarthe bekend tijdens de autosalon van Monaco. De Sarthe onderscheidt zich van andere sportwagens, doordat de auto analoog en puur is. Het design is ook uiterst bijzonder: Le Mans raceauto’s uit de jaren tachtig hebben als voorbeeld en inspiratie gediend. Dit is te zien aan bijvoorbeeld de korte vorm van de motorkap en de achterkant van de auto, die abrupt afgebroken wordt.

Snelheidsduivel

De Sarthe is een echte snelheidsduivel. Zo beschikt hij over een 6,3 liter Supercharged-V8 motor, die gekoppeld is aan een versnellingsbak met zes versnellingen. Het totale motorvermogen bedraagt 622 paardenkrachten, dit betekent dat hij maar liefst 338 kilometer per uur kan rijden! De sprint van 0-100 kilometer per uur is in 3,6 seconden gedaan. Een excuus om ergens te laat te komen heb je nu niet meer. Bovendien draagt de gewichtsverdeling van 45/55 bij aan de optimale rij-ervaring en wegligging.

Sarthe: puur en minimalistisch

De Vencer Sarthe is een zeldzame en speciaal op maat gebouwde auto. Het is een unieke mix van pure kracht, een analoog gevoel, dynamische wendbaarheid en een minimalistische, moderne verfijning. Toch blijft de Sarthe bescheiden en zeer bruikbaar voor alledaagse situaties. Het is een auto met karakter, voor enthousiastelingen die een mechanisch gevoel en puurheid in een auto zoeken.

Wil jij een Sarthe bemachtigen?

Droom je er al van om rond te rijden in een Sarthe? Voor velen blijft het bij dromen, want de supercar heeft een prijskaartje van 270.882 euro exclusief belasting.

Vencer

Tekst- en afbeeldingenbron: https://www.wijkopenautos.nl/